Gospoda „Pod Sosnami”

SMACZNIE I W PRZYSTĘPNEJ CENIE

Na terenie ośrodka wczasowego działa regionalna gospoda „Pod Sosnami” serwująca zawsze świeże, domowe jedzenie w bardzo przystępnej cenie, również potrawy lokalnej kuchni. Zimą można ogrzać się przy kominku, w ciepłe dni – w promieniach słońca, konsumując przy stolikach w ogródku. Zapraszamy w jej progi zarówno gości ośrodka wczasowego, jak i tych, których dopadł duży lub mały głód albo ochota na smaczny trunek.

Specjały naszej kuchni

Wiesz, jak smakuje „Breński Flamkuch”? Po wędrówce po górskich szlakach lub szusowaniu na narciarskich stokach masz ochotę na górę mięsa? A może nęci Cię nalewka, pachnąca owocami dojrzewającymi w promieniach beskidzkiego słońca?

Breński Flamkuch

Specjalnością naszych kucharzy jest dostępny tylko u nas „Breński Flamkuch”, czyli cienko wałkowany placek z ciasta chlebowego z dodatkiem boczku i cebuli. Całość, krótko zapiekana w wysokiej temperaturze, kusząco pachnie i wspaniale smakuje.

Korytko mięsa

Nasze korytko składające się z około 40 kawałków mięsa uszczęśliwi nawet 20-osobową grupę. Golonka, szaszłyk, karczek, żeberka, skrzydełka, podudzie z kurczaka, pieczarki panierowane zaspokoją głód wszystkich głodomorów. Kapusta zasmażana gratis.

Zawartość korytka możemy zawsze dostosować do Państwa gustu i smaku.

Pstrąg wędzony

Pstrąg jest przez nas przygotowywany na dwa sposoby, wędzony i smażony. Szlachetna ryba w obu odsłonach z pewnością zadowoli kubki smakowe  miłośników dobrej kuchni. 

Wędliny

Wszystkie serwowane przez nas wędliny pochodzą z własnej wędzarni. Cały proces przygotowania i wędzenia mięsa odbywa się według tradycyjnych receptur. Oferujemy szynkę, schab i baleron.

Domowe nalewki

Wyrób na bazie owoców i spirytusu. Doskonale sprawdza się na długie zimowe wieczory i nie tylko. Polecamy smaki: jagoda, pigwa, agrest, malina, jeżyna, wiśnia, cytryna, kawa, miód, truskawka, żurawina, porzeczka i aronia.

Na zamówienie przygotowujemy dedykowane menu – na przyjęcie weselne czy urodzinowe, spotkanie firmowe czy weekend z jogą.

CO NOWEGO W SAVANIE

Śledź nas na Instagramie

Fundusze Europejskie

Inwestycja zrealizowana z dofinansowaniem w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego
Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 (Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego)
dla Osi Priorytetowej: III. Konkurencyjność MŚP, dla działania: 3.2 Innowacje w MŚP, w ramach projektu:

Wzrost konkurencyjności działalności turystycznej
jako środek do utrzymania stanu zatrudnienia

Cele projektu:
zwiększenie konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez rozszerzenie oferty świadczonych usług

Beneficjent: DERYA Sp. z o.o.

Planowane efekty:
zwiększenie obrotów i zysków oraz zatrudnienia

Wartość projektu: 1 209 600,00 zł

Wkład Funduszy Europejskich: 670 000,00 zł.

Wiadomość
została wysłana.

Dziękujemy!